ایرانگردی
تهیه کننده سریال «نفوذ» از حضور گروه تصویربرداری این سریال در شهر چالوس و بندرترکمن خبر داد.
به گزارش آیفیلم به نقل از خبرگزاری فارس، «محسن علی اکبری» تهیه کننده سریال «نفوذ»، درباره مراحل تصویربرداری این سریال گفت: این روزها سریال در چالوس و بندر نوشهر مقابل دوربین رفته است و سکانسهای مربوط به گنبد تصویربرداری میشود.
وی ادامه داد: بزودی و بعد از پایان تصویربرداری در این شهر وارد لوکیشن سایت کپکان و سفارت آمریکا خواهیم شد که در این سکانسها بازیگران خارجی داریم.
علی اکبری با اشاره به زمان پایان تصویربرداری این سریال نیز بیان داشت: طبق برنامهریزیهایی که داشتیم تا پایان دی ماه میتوانیم سریال را به طور آماده تحویل شبکه دهیم اما همه چیز به فصل و تغییر دمای آب و هوا نیز برمیگردد و اگر شرایط مساعد نباشد شاید تصویربرداریمان کمی دیرتر به پایان برسد.
به گزارش فارس، ساوه یکی از لوکیشنهای این سریال است و تدوین و تری دی نیز به صورت همزمان انجام میشود. برخی بازیگران این سریال اسکاتلندی انگلیسی هستند که در نقشهای مختلفی بازی میکنند، از جمله کارمندان سایت جاسوسی کبکان، سفیر و معاون سفیر در سفارت آمریکا.
به گزارش فارس، سایر لوکیشنهای این سریال عبارتنداز: باشگاه ساواک در خیابان دربند، بازار- امامزاده در امامزاده اسمعیل، بیمارستان در بیمارستان عمل، پشتیبانی در خجیر، خانه پرویز در انقلاب، خانه تیمی جدید قداییان در خیابان رشت، خانه تیمی سرخو در امین حضور، خانه دانشفر در امین حضور، خانه مایکل مترینکو در میدان قزوین، خوابگاه دانشجویی دختران در خیابان رشت، خوابگاه دانشجویی مهدی در بیمارستان عمل، خیابان تهران در کروماکی دربند، خیابان مقابل خانه تیمی در شهرآرا کوچه هفت آسمان، دادستانی تهران در خیابان ایتالی، ستاد مرکزی قداییان در خیابان رشت، کپکان در خجیر، کمیته تهران در بیمارستان عمل، کوره پزخانه در مرنضی گرد، محله ارمنیها در خیابان مالک اشتر، پارک در پارک جمشیدیه، حرم عبدالعظیم، حوزه علمیه در چهارراه سیروس، خانه ایزدی در دفتر هفت آسمان، خانه نفیسی در میدان سپاه، دانشگاه تهران در دانشکده دامپزشکی، ساختمان ساواک در دانشکده دامپزشکی، کارواش در شهرآرا- کوچه هفت آسمان، مسجد تهران در میدان گمرک، هتل تخت جمشید، اتوبان کرج، خانه امیر انتظام در دربند اشاره کرد که تمامی در تهران بودند.
این پروژه بر اساس استنادهای موجود در سیستم کشور قبل از انقلاب و به نوعی برخورد نیروهای انقلابی با فضاهایی که در اختیار جاسوسی امریکا بعد از انقلاب بود بر اساس استنادهای تاریخی است و مشاور فیلم نامه و ناظر کیفی مهدی ارگانی است که از مطلعین این حوزه است و تقریبا تمامی موارد مد نظر با تائید او پیش رفته است. نفوذ با این هدف ساخته میشود که تاثیر منفی حضور بیگانگان را در داخل کشور به تصویر بکشد و در نهایت میخواهد برای نسل جوان و نوجوان این سوال را پاسخ دهد که چرا به سفارت امریکا لانه جاسوسی میگویند. ما در سریال میبینیم که سایتهای مختلف جاسوسی در اقصی نقاط کشور، مثل سایت کپکان کارش جاسوسی است و گزارشهایش را به طور کامل تحویل سفارت آمریکا میداده است و از آنجا به وی آی ای منتقل میکردند.
داستان این سریال ۳۰ قسمتی به سال 57 مربوط میشود و به مدت 8 ماه در مقطع انقلاب، نفوذ آمریکاییها را در عرصههای مختلف نظام پهلوی و بحث قانون کاپیتولاسیون نشان میدهد. در مجموع این سریال دخالتهای آمریکا در ایران را نشان میدهد و قانون کاپیتولاسیون را زیر سوال میبرد که این چه قانونی بود که به نفع آمریکاییها تصویب شده بود که هر کاری میخواستند در کشور انجام میدادند. تمام مباحث مطرح شده در سریال بر اساس مستندات تهیه شده است. دو قشر در انقلاب اسلامی ایران تاثیر بسیاری داشتند جوانان و دانشجویان که در این سریال در قالب ملودرام و داستانهای مجزا به آنها نگاه خاص و ویژهای شده است. این احتمال وجود دارد تا نسخه سینمایی این اثر هم تولید شود.
«نفوذ» در سه فاز پیشبینی شده، فاز یک از پیش از انقلاب شروع میشود و تا تسخیر لانه جاسوسی را روایت میکند. فازهای بعدی هم به حوادث حین گروگانگیری تا کودتای نوژه و آغاز جنگ تحمیلی که با حمایت آمریکا صورت گرفت، میپردازد و تولید فاز اول دو سال به طول میانجامد. تصاویر مربوط به فاز اول در تهران، فاز دوم در روستای قرق آباد، فاز 3 در خجیر، فاز 4 در گنبد و مشهد و همچنین فاز 5 در تهران ضبط خواهد شد. سری دوم این سریال هم قرار است ساخته شود و در این سری داستان از تسخیر لانه جاسوسی آغاز شده و تا پایان جنگ تحمیلی ادامه دارد.
امین اسکندریان (مهدی نقش اول سریال)، کیمیا اکرمی (محبوبه نقش اول زن)، احمد نجفی (پرویز)، حمید گودرزی (نفیسی)، رحیم نوروزی (سُرخو)، علیرام نورایی (بکتاش)، صالح میرزا آقایی (سرهنگ شریف زاده)، شهره لرستانی (مادر محبوبه)، زهرا سعیدی (مادربزرگ مهدی)، حجتالاسلام سیدمحسن هاشمی (استاد حوزه علمیه و نماینده امام خمینی)، جلیل فرجاد (دانشفر)، ماشاله شاه مرادی (حاج عرفان)، کاوه سماک باشی (سروان عباسی)، امیرمحمد زند (حجت الاسلام سید عباس موسوی قوچانی)، یلدا افشارینیا (مهناز)، شیوا بلوچی (شهره)، نجوا صاحب الزمانی (ثریا)، فاطمه بیگی (ناهید)، محمد جواد جعفرپور (قاسم)، جلال فاطمی (سرهنگ دیویس) بازیگران ایرانی این سریال و فیلیپ ساترکین (مایکل مترینکو)، سامی بابو (چارلز جونز) از بازیگران خارجی این سریال هستند. صالح میرزا آقایی، حمید گودرزی نقش نفیسی، رحیم نوروزی صلحگو، جلیل فرجاد در نقش روحانی، علیرام نورائی، احمد نجفی نقش پرویز و ... نقشهایی بازی میکنند که اینها عینا واقعی است.
ه خ/ ص گ